© Idé- och
    utvecklingsgruppen,
    Karlholm 2009-2020

Idé- och design: Janne Forsblom, Sandby 2009Välkommen till Västlands kyrkliga syförening

Västlands kyrkliga syförening startade redan 1938 under Kyrkoherde Erik Höglunds tid i Västlands församling.
 
Underkyrkoherdeparet Sven och Ruth Holmströms tid i församlingen (1947–1977) hände mycket. Ruth var eldsjäl för syföreningen.
 
1969 övertog Församlingen dåvarande Kyrkskolan och förvandlade den till ett fint Församlingshem. Vi i Syföreningen engagerade oss i inredningen, en mycket rolig tid med inköp av möbler och allt som skulle vara för att det skulle fungera.
 
Lördag den 13 juni 1970 invigdes Församlingehemmet. Sedan dess har vi damer i Syföreningen haft ansvar för allt som skall förnyas och inhandlas.
 
Vi är ca 14 damer som träffas var 14:e dag, jämn vecka. Vi broderar, stickar och tillverkar alster till vår akution, som vi numera har vartannat år i april. Mycket av våra pengar går till Församlingshemmet, för att det skall se fint och inbjudande ut. Det räcker även till bidrag till Kyrkans hjälporganisationer.

 
  Nya medlemmar är välkomna till våra roliga och trevliga stunder.
 
Kontakta kassör Britta Wadman 0294-200 61
 
eller sekreterare Siri Wallin 0294-201 80
E-post: siri.wallin@telia.com
 
 
 
Damerna är högst upp från vänster till höger: Elsie Jansson, Svea Wesslander, Anna-Lisa Isaksson, Siri Wallin, Violet Englund, Britta Wadman Tyra Melin, Berta Johansson och Ulla Virén.